3. Festival Mittelyoung: prvič odprtje v SNG Nova Gorica

Odprtje 3. festivala Mittelyoung bo letos prvič potekalo v SNG Nova Gorica, in sicer v četrtek, 18. maja 2023. Na ta dan bosta na malem odru novogoriškega gledališča dve predstavi: ob 18.00: Pietro Barilli QUIETO PARADO, ob21.30 pa Kolja Huneck CM 30. 

Med 19. in 21. majem 2023 se bo festival Mittelyoung nadaljeval v Čedadu.

Mittelyoung je Mittelfestov projekt, ki daje prostor evropskim umetnikom do 30. leta starosti. Je edinstven festival v Evropi, saj na oder postavlja predstave po izboru selektorjev, mlajših od 30 let. Predstave združujejo prozo, ples, glasbo in cirkuške predstave iz srednjeevropskega prostora z umetniki, mlajšimi od 30 let.

“Z odprtjem 3. festivala Mittelyoung v Novi Gorici nismo le zamenjali prizorišča – poudarja umetniški vodja Mittelfesta Giacomo Pedini –, temveč smo naredili še en pomemben korak v smeri mednarodnega dogajanja v okviru GO!2025. Gre za odličen primer skupnega načrtovanja na področju kulture in čezmejnega sodelovanja med državama, ki se v tesnem sodelovanju Mittelfesta in te pomembne gledališke ustanove iz Nove Gorice konkretizira prav z organizacijo in v promociji teh dveh predstav.”

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme