26. številka tednika Domovina

Levica govori, desnica dela

Kljub zaposlenosti vlade s predsedovanjem EU, bližajočim se volitvam in šibki parlamentarni večini je politična jesen obilno rodila in babicam, dedkom in njihovim svojcem prinesla veliko božično darilo, ki so ga pričakovali kar 20 let: Zakon o dolgotrajni oskrbi. A njegovega doprinosa levičarji ne priznajo; mediji molčijo, politiki pa se delajo neumne, kar pri njihovi stopnji čustvene zrelosti niti ni čudno. Če bi vlada predlagala zakon, v katerem bi pisalo, da mora sonce vzhajati na vzhodu, bi 42 parlamentarcev glasovalo proti, s tem vzhodnim vzhodom pa bi se strinjali kvečjemu “izdajalci” levice iz stranke Desus.

O pomenu in aspektih novega zakona piše tudi v najnovejši številki tednika Domovina, ki ekskluzivno objavlja, kako ga je obrazložil najbolj zaslužni za njegovo sprejetje, minister Janez Cigler Kralj. To pa ni edina reč, ki je, povedane po resnici, od osrednjih medijev ne boste mogli najti: enako velja za mnenje, ki ga papež Frančišek izraža o migrantih. Pri tej temi namreč ni ne desničar ne levičar, ki bi zagovarjal odprte meje po zgledu tistih domačih levičarjev, ki so za utopitev 10-letne deklice v Dragonji okrivili kar premierja samega, ampak pravi, da je treba ilegalne migracije reševati v Afriki, ne pa na Sredozemskem morju. Kako papež svojo solidarnost in priljuden značaj odraža v vsakdanjem življenju, pa lahko na listih Domovine bralci izvejo iz prve roke – od njegovega osebnega tolmača, ki ga je spremljal na zadnjem potovanju po Cipru in Grčiji.

V 26. številki bralci lahko preberejo tudi, na koga pri svojem vračanju v politiko spominja Robert Golob, kdo se pridružuje ekipi Povežimo Slovenijo, česa nikakor ne more verjeti pisatelj Boris Pahor in kaj se dogaja v Venezueli. Objavljena je tudi hudomušna satira Gregorja Čušina o izgubljeni diplomi. V novi številki Domovine je še mnogo drugih pestrih vsebin in nasvetov, kako preživeti zadnje dni pred Božičem …

Vse to in še veliko drugih ekskluzivnih vsebin je v novi številki tednika Domovina, ki je izšla v četrtek, 16. decembra, na 68 barvnih straneh in je na voljo v vseh prodajalnah časopisov, v prenekateri je sicer varno “skrita” na nevidnih mestih.

Naročila so možna tudi na spletuwww.iskreni.net/trgovina/naroci-se

Celoletna naročnina stane 99 evrov, v prosti prodaji pa je cena ene številke 2,9 evra.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme