15. družinski abonma Gledališki vrtiljak

Tokratni repertoar bo – kot je že nekaj let tradicija – uvedla predstava udeležencev Male gledališke šole Matejke Peterlin. V prvih poletnih dneh so mladi igralci v Finžgarjevem domu na Opčinah namreč urili predstavo z naslovom Sončna vila in njen zlati plašč, ki ga je v verzih spesnila Lučka Susič. V nedeljo, 30. septembra, bodo igro tako ponovno predstavili občinstvu v Marijinem domu pri sv. Ivanu (ul. Brandesia 27). Druga predstava bo v sklopu Koroških kulturnih dnevov na Primorskem 21. oktobra, ko bo Lutkovna skupina KPD Šmihela uprizorila igro Hruške gor, hruške dol. 18. novembra pa bo nastopil ansambel SNG Nova Gorica z igro Zajtrk. Miklavževanje malčkov GV bo tudi letos, 2. decembra, in sicer že tretjič zapored, popestrila priljubljena skupina Kukuc iz Lendave z igro Vsi otroci sveta. Prihodnjega 20. januarja se bo na oder Marijinega doma vrnil ljubljanski Mini teater s predstavo Troglavi zmaj in princeske, Lutkovnemu gledališču iz Maribora pa so prireditelji zaupali predstavo 17. februarja, ki bo tržaškemu občinstvu prikazal vedno dobrodošlo Rdečo kapico. Sklepna predstava letošnje sezone pa bo 17. marca. Takrat bodo mlajši igralci RO v sklopu t.i. Slovenskega odra (to je ime, ki ga je svoj čas prof. Jože Peterlin namenil svoji prvi gledališki skupini) nastopili z igro Jurček.

Dolgoletni oblikovalec sporedov Matej Susič je letos nekoliko spremenil podobo plakatov in abonmajev: vpisovalci abonmaja Vila bodo skozi sezono sledili predstavam ob 16. uri, vpisovalci abonmaja Škrat pa ob 17.30. Prvi član bo plačal abonma v celoti (35 evrov), drugi otrok ali spremljevalec bo plačal 25 evrov, abonmaji za ostale družinske člane pa so brezplačni. Za predstave bo mogoče kupiti tudi posamezne vstopnice, vendar bodo precej dražje. Zato prireditelji vabijo zainteresirane, naj abonmaje rezervirajo oziroma kupijo na sedežu Slovenske prosvete na ul. Donizetti 3 (040370846) od ponedeljka do petka od 9. do 17. ure ali pred predstavo v Marijinem domu. Naj še dodamo, da je v sklopu letošnjega abonmaja spet navedeno sodelovanje ŠC Melanie Klein, katerega članice bodo pred vsako predstavo poskrbele za krajšo animacijo. Organizatorji razpisujejo obenem tudi likovni natečaj za domišljijsko risbo z naslovom Moj najljubši gledališki junak: ob zadnji predstavi bodo risbe nastopajočih razstavljene, najboljše pa tudi nagrajene.
IG

Trst - V ponedeljek, 24. septembra, so predstavili letošnjo 15. sezono družinskega abonmaja Gledališki vrtiljak, ki ga prirejata Radijski oder in Slovenska prosveta.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme