108 mladih iz 18 držav!

SCGV Emil Komel in KC Lojze Bratuž Musica Goritiensis

In že je pred vrati drugo mednarodno tekmovanje Musica Goritiensis za mlade glasbenike do 30. leta starosti, ki bo potekalo med 21. in 25. aprilom v Kulturnem centru Lojze Bratuž, prva dva dneva tudi na Glasbeni šoli Nova Gorica. Če se je preizkušnje, ki jo organizirata SCGV Emil Komel in Kulturni center Lojze Bratuž pod pokroviteljstvom občin Gorica in Nova Gorica ter Go!2025 Evropska prestolnica kulture 2025, lani prijavilo 90 tekmovalcev iz 22 različnih držav, se jih je letos vpisalo kar 108 iz 18 držav: 33 violončelistov, 40 violinistov, 15 pianistov in 20 solopevcev, ki se bodo pomerili v različnih starostnih kategorijah. Vsako od štirih disciplin bo ocenjevala petčlanska strokovna žirija, ki jo sestavljajo mednarodni priznani docenti, profesionalni glasbeniki in člani prestižnih orkestrskih sestavov.

SCGV Komel in KC Bratuž želita s tekmovanjem širiti glasbeno kulturo in nadgraditi že bogato kulturno ponudbo na Goriškem, ponuditi občinstvu kvalitetne koncerte in glasbene večere, ki so s tekmovanjem povezani, ter spodbujati mlade h glasbenemu študiju.

Dobitniki prvih absolutnih nagrad v posameznih kategorijah bodo nastopili na slavnostnem koncertu v ponedeljek, 25. aprila, ob 20. uri v KC Lojze Bratuž. Prvonagrajeni najvišje kategorije – kat. E – bodo poleg denarne nagrade imeli priložnost nastopati v glasbenih sezonah prestižnih kulturnih ustanov, partnerk pri tekmovanju, iz dežele FJk in Slovenije. Organizatorji želijo, da bi bilo tekmovanje tudi priložnost promocije Gorice in Nove Gorice ter širšega okolja tudi v vidiku EPK2025. V atriju centra Bratuž bo zato prisotna info točka, ki bo skrbela za promocijo teritorija ter ustanov in podjetij, ki so tekmovanje podprli s sponzorstvi.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme